Mandje met gouden eieren voor ID&T...

Dancekoning Duncan Stutterheim (41) kan goed een feestje bouwen. Meestal voor anderen – tienduizenden mensen tegelijk, niet zelden allemaal in het wit gekleed. Maar deze week had Stutterheim, oprichter en directeur van dancefeestorganisator ID&T, zelf reden voor een feestje. De Amsterdammer verkocht zijn bedrijf aan Amerikanen. Entertainmentbedrijf SFX betaalt 102 miljoen dollar voor driekwart van de aandelen ID&T. Vorig jaar wees de feestexporteur nog een bod van 100 miljoen dollar op alle aandelen af. Hoe ID&T onderling over de 24 aandeelhouders is verdeeld, houdt de bv voor zichzelf. Maar vaststaat dat een aantal van hen zich nu miljonair mag noemen. Stutterheim zelf was dat allang – zijn naam stond jaren in het Quote-lijstje van miljonairs onder de 40. Nu, als 41-jarige, wordt het tijd voor het serieuzere werk. Zien we Stutterheims verse miljoenen dit jaar terug in de Quote 500?