Kousbroeklezing 2013 door Tijs Goldschmidt

portret Tijs Goldschmidt gekozen voor NIAS. Nederlands: Tijs Goldschmidt Date 2008-02-01 (original upload date) Source Own work Transferred from nl.wikipedia Author Maarten Helle at nl.wikipedia

Vis in bad

De meeste dieren werken periodiek hard, maar er wordt ook veel gelummeld, gehangen en niets gedaan. Hoe kunnen die dieren zich dat permitteren? Hebben ze ‘vrije tijd’ of zijn ze schijnvrij? Een beschouwing over zonnetijd, innerlijke tijd, sociale tijd en vooral vrije tijd bij dieren inclusief de mens.

Datum: vrijdag 19 april 2013

Plaats: De Rode Hoed, Keizersgracht 102, Amsterdam

Aanvang: 20.00 uur

Kaarten à € 12,50 via www.rodehoed.nl of aan de kassa

Tijs Goldschmidt is essayist en bioloog. Zijn bekendste boek is Darwins Hofvijver. Hij is advisor aan de Rijksakademie van Beeldende Kunsten en gastschrijver van de UvA-Artisbibliotheek (Bijzondere Collecties).

De Kousbroeklezing is een samenwerking van NRC Handelsblad, De Gids en de Rode Hoed.