Kidsflits

DonDon moet van een kakschool naar een zwarte school, waar hij wordt gepest. Totdat blijkt dat hij kan voetballen. Hij stelt een team samen om te spelen tegen de kakkers van zijn oude school. Film uit 2006 van Arend Steenbergen toont het grauwe, gewelddadige schoolleven. Zaterdag, Ned. 3, 15.30-16.55 uur

IJsstrijd

Quiz met vragen over het milieu. Het winnende team speelt een finale om een enorme ijstoren. Valt de toren om, dan zijn de kandidaten alle prijzen kwijt.

Zaterdag, Ned. 3, 11.25-13.00 uur

DinosaurEen dino-ei wordt bedreigd door vleesetende oermonsters. Het wordt gestolen, nog eens afgepakt en dan laat een vliegend reptiel het ei vallen boven een tropisch bos. Het ei komt precies in een nest van oer-aapjes terecht. Zij zien de baby-iguanodon uit zijn ei komen en nemen het dier liefderijk op in hun apenfamilie. Vriendelijke Disneyfilm.

Zondag, SBS 6, 06.25-08.00 uur