Heb jij dat ook?

Als Clemens Wenneker ’s ochtends zijn sokken aantrekt, zit hem iets dwars. Er lijkt iets in de weg te zitten, maar er zit niks. Dan weet Clemens het: hij voelt zijn fantoomtenen weer.

Naast de grote tenen van Clemens voelt hij nóg twee tenen, maar die zijn er in het echt niet. Alsof hij zes tenen heeft aan elke voet. Raar hè. Dat vond Dr. Zeepaard ook. Maar Clemens is niet raar, hij is een heel normale, gezonde papa. “En omdat ik er niet vaak aan denk, heb ik er verder niet veel last van”, schrijft hij.

Het zal wel iets in zijn hersenen zijn dat anders is, denkt Clemens zelf. Zo is het vast. Dr. Zeepaard wilde weten wát dat dan is, maar hij kwam er niet uit. Dokters weten niks van vaders met fantoomtenen. (O, trouwens: ‘fantoom’ is een ouderwets woord voor spook, het zijn dus spooktenen.)

Heb jij dat ook? Of kan je iets anders geks met je tenen? Mail zeepaard@nrc.nl.