Tweede verdachte aangehouden voor liquidatie Amsterdam

Foto ANP / Evert Elzinga

De politie heeft vanochtend een tweede verdachte aangehouden voor betrokkenheid bij de fatale schietpartij in de Staatsliedenbuurt eind vorig jaar in Amsterdam. Het gaat om een 32-jarige Amsterdammer.

De politie wil tegenover persbureau Novum nog niets kwijt over de omstandigheden rondom de arrestatie en doet ook geen mededelingen over het onderzoek. In de zaak werd vorige maand een 24-jarige verdachte aangehouden, hij zit nog vast. De tweede verdachte wordt vandaag voorgeleid.

Bij de schietpartij in de Van Bossestraat kwamen 29 december twee Amsterdammers van 21 en 28 jaar, bekenden van de politie, om het leven. Twee motoragenten werden ook beschoten, maar zij gingen direct liggen en bleven ongedeerd.

De politie liet eerder weten van minstens vijf verdachten uit te gaan. In de zaak zijn al zeker 180 getuigen gehoord.