Springsteen doet het weer: de rockster spelen met een kind

Dit elfjarige jongetje had de volgende dag op school een goed verhaal: bij het concert van Bruce Springsteen in Brisbane, eind vorige week, werd hij het podium op getrokken. Niet alleen zong hij een stukje mee, ook mocht hij als een echte rockster op z’n knieën over het podium glijden. Mét The Boss.

Springsteen is bezig aan een wereldtournee, de Wrecking Ball Tour. Momenteel is hij (voor het eerst in tien jaar) in Australië, waar vanavond Sydney aan de beurt is. Vanaf eind april is hij in Europa. Vorige week stond hij dus in Brisbane, waar dit feel good-filmpje gemaakt werd.

Het jongetje werd volgens een aanwezige journalist uitgekozen vanwege de rode pet in z’n achterzak, waarmee hij liet zien de hoes van Springsteens klassieker Born In The USA goed te kennen.

Na een stukje van ‘Waiting On A Sunny Day’ glijden de twee nog even op de knieën over het podium.

Het is geen unicum dat ‘The Boss’ dit doet: tijdens de tour maakt Springsteen op veel avonden ruimte om een van de aanwezige kinderen een onvergetelijke avond te bezorgen. Zoals dit meisje, afgelopen september in New Jersey. Net als in Brisbane draagt de zanger het kind op om, na het meezingen, zijn band weer aan het spelen te krijgen: “Come on, E Street Band!”

Nog een. Juli vorig jaar, in Dublin:

http://youtu.be/A30J2dq23d0

Juni 2012, op ons eigen Pinkpop:

En ten slotte april vorig jaar, in Los Angeles. De jongste (en misschien de leukste) in het rijtje, want dit meisje is pas vier jaar oud en degene die filmt, staat vlakbij het meisje op het moment dat ze uitgekozen wordt.

Op 22 juni staat Springsteen in de Goffert in Nijmegen. Ouders die hun kind naast de levende legende willen krijgen, weten wat ze te doen staat: vooraan staan en een rood petje meenemen.