Narcissus kickt op zichzelf

kijken // jeugdtheaterI/Ik/EgDe Toneelmakerij Gez. 14/3.toneelmakerij.nl ****

I/Ik/Eg wordt gesproken in het Noors, Engels en Nederlands. Geïnspireerd op de hedendaagse jongerencultuur waarin het ‘ik’ nogal centraal staat, schreef Oscar van Woensel een typisch ‘Woenseliaanse’, met eigentijdse en talige ‘hebbedingetjes’ vervlochten bewerking van de mythe van Echo en Narcissus. De beeldschone Echo is van haar identiteit beroofd doordat ze alleen kan napraten wat anderen zeggen, de jagende Narcissus is zo vervuld van zichzelf dat de liefde van elke ander hem teveel is, óók die van Echo. De cadans van de woorden krijgt alle ruimte. Het is vooral het naturelle spel van de drie acteurs waardoor de tussenruimte van taal, liefde en identiteit tot een meeslepende gebeurtenis wordt.