Kou persisteert

Een stevige oostenwind voert nog wat koudere lucht aan, zodat de temperatuur dit weekeinde een lentedieptepunt bereikt. En het ziet er naar uit dat dit zeer koude weer zeker nog een week aanhoudt.

In de nacht naar zaterdag vriest het licht, in het noorden is rond min 5 graden mogelijk. Er komen opklaringen voor en het is droog. De oostnoordoostenwind is 4 tot 6, aan zee mogelijk 7 Beaufort.

Zaterdag overdag wordt in het zuiden de bewolking dikker en misschien valt daar af en toe wat sneeuw of motsneeuw. De meeste zonneschijn is voor de noordelijke provincies, waar het vrij zonnig wordt. De oostnoordoostenwind neemt niet af, met op de Waddeneilanden kracht 7. Door de wind schommelen de gevoelstemperaturen op de meeste plekken rond of beneden de min 10 graden. De thermometers wijzen daadwerkelijk maximumtemperaturen van min 1 tot hooguit plus 2 graden aan. Het dagrecord op landelijk weerstation De Bilt is trouwens 1,1 graden. gemeten op 23 maart 1916. Wie weet wordt dat record geëvenaard of zelfs gebroken.

Zondag blijft de wind uit oost tot noordoost stevig. Misschien valt er in het (uiterste) zuiden eerst nog wat sneeuw, maar verder is het droog en laat de zon zich zien. Opnieuw heeft het noorden van het land de meeste zon. Na een nacht en vroege ochtend met lichte tot matige vorst wordt het overdag maximaal 2 graden.