Kortkolom sport

West Ham in Londens Olympisch Stadion

Londen. West Ham United verhuist definitief naar het Olympisch Stadion in Londen. De voetbalclub uit de Premier League kwam een betalingsregeling overeen met de overheid. West Ham betaalt 15 miljoen pond (bijna 18 miljoen euro) plus een jaarlijkse huur van twee miljoen pond om in het stadion te mogen spelen. De overheid legt 60 miljoen pond bij. West Ham wil in de zomer van 2016 het eerste duel in het nieuwe stadion spelen. De capaciteit wordt teruggebracht van 80.000 naar 60.000 plaatsen. Upton Park, het stadion waar West Ham sinds 1904 speelt, komt door de verhuizing leeg te staan. (NRC)

Ook in Miami verliest Haase in eerste ronde

Miami. Robin Haase heeft de eerste ronde van het ATP-toernooi in Miami niet overleefd. De 25-jarige tennisser verloor gisteren met 7-6, 3-6 en 6-1 van de Belg David Goffin. Na Indian Wells, Marseille en Rotterdam is het de vierde keer op rij dat Haase in de eerste ronde van een toernooi wordt uitgeschakeld. In Miami staat Igor Sijsling door opgave van tegenstander Leonardo Mayer wel in de tweede ronde – tegen de Duitser Tommy Haas. Bij de vrouwen verloor Kiki Bertens in de tweede ronde van de Chinees Na Li (6-3 en 6-1). Arantxa Rus ging in de eerste ronde met 6-4, 3-6 en 6-3 onderuit tegen de Zwitserse Romina Oprandi. (NRC)

Martin wint bergrit in Ronde van Catalonië

Port-Ainé. Daniel Martin heeft gisteren de koninginnerit in de Ronde van Catalonië gewonnen. De Ierse wielrenner van Garmin bleef in de vierde etappe op de slotklim naar Port Ainé als enige over van een kopgroep van 25 man. Martin neemt dankzij zijn ritzege de leiderstrui van Alejandro Valverde over. De Spanjaard moest opgeven na een val in de afdaling. Blanco-kopman Robert Gesink reed op de slotklim weg uit de groep favorieten en finishte uiteindelijk als vijfde. In het klassement steeg de Nederlander naar de zesde plaats, op 51 seconden van Martin. (Novum)

Voorwaardelijke straf AZ-trainer Verbeek

Zeist. Gertjan Verbeek is voor zijn kritiek op de KNVB één wedstrijd voorwaardelijk geschorst, met een proeftijd van twee jaar. Dat heeft de tuchtcommissie van de voetbalbond gisteren besloten. De AZ-trainer noemde de manier waarop aangeklaagden in Zeist werden behandeld „disrespectvol, denigrerend en neerbuigend”. De aanklager noemde hij „verschrikkelijk en subjectief”. De tuchtcommissie oordeelt dat Verbeek met zijn uitlatingen de aanklager in diskrediet heeft gebracht. (Novum)

Doelman Babos van NEC terug naar NAC

Breda. De Hongaarse doelman Gábor Babos verruilt NEC voor NAC. De 38-jarige Babos stapt in de zomer transfervrij over naar de club, waar hij tot 2004 al vier seizoenen onder de lat stond. Na NAC speelde hij één seizoen bij Feyenoord, waarna hij naar NEC vertrok. In Nijmegen kwam hij in acht seizoenen tot 221 competitieduels. In 2000 kwam Babos naar NAC na vijf seizoenen bij MTK Boedapest. (NRC)