Kort

„Ik heb geloof ik geen afspraak met Poetin en ik vind dat eigenlijk ook wel best.”

Aldus burgemeester van Amsterdam Eberhard van der Laan. Hij zal de Russische president Poetin tijdens zijn bezoek op 8 april dus niet ontmoeten.

ID&T

Dancefeestorganisator wordt overgenomen

Amsterdam. - Het Nederlandse bedrijf ID&T, dat dancefeesten organiseert, is verkocht aan het Amerikaanse SFX Entertainment. Driekwart van de aandelen gaat over in Amerikaanse handen, maakten de bedrijven gisteren bekend. Het in 1992 opgerichte ID&T wordt gewaardeerd op 100 miljoen euro. ID&T organiseert dancefeesten zoals Mysteryland en Sensation. SFX moet ID&T helpen bij de mondiale expansie, zeggen beide bedrijven. novum

1,4 mln

mensen lazen in 2012 de krant op hun tablet.

In 2011 waren dat er nog maar een half miljoen. Dit blijkt uit de Print Monitor van onderzoeksbureau Nationaal Onderzoek Multimedia (NOM). Het totale aantal mensen dat dagbladen en tijdschriften leest neemt wel al jaren af. NRC

Australië

Excuses voor het afpakken van baby’s

Amsterdam. - De Australische premier Julia Gillard heeft gisteren haar excuses aangeboden aan ongehuwde en alleenstaande moeders die tussen het eind van de Tweede Wereldoorlog tot aan de jaren 70 werden gedwongen hun kinderen ter adoptie af te staan. „Wij betreuren de beschamende praktijken die jullie moeders de fundamentele rechten en plichten te hebben ontzegd om jullie kinderen lief te hebben”, aldus Gillard. In Australië werd destijds gedacht dat het beter voor het kind zou zijn om op te groeien in een gezin met een vader. NRC

Celstraf

Homeopaat gestraft na dood patiënt

Amsterdam. - Een natuurgenezer is gisteren veroordeeld tot vijf maanden celstraf vanwege de dood van een patiënt. Ook mag de vrouw van de rechtbank in Groningen tien jaar lang geen patiënten behandelen. Ze maakte zich volgens de rechtbank schuldig aan schending van haar zorgplicht door een patiënt niet op tijd door te verwijzen. Het slachtoffer overleed in september 2011 aan een ontsteking, die vermoedelijk met antibiotica goed behandeld had kunnen worden. Novum