Kort

Rescue workers rescue occupants after two helicopters of the German federal police crashed on a field at the Olympic Stadium in Berlin, Germany, March 21,2013. The two helicopters collided as they approached for landing during an exercise of the federal police .(AP Photo/dpa/ Hannibal Hanschke)

Jihadstrijder

Tweede Nederlandse dode in Syrië

Amsterdam. - In Syrië is een tweede Nederlander gedood. Het zou gaan om een 20-jarige man die in Delft of Rotterdam woonde. Dat meldde de Wereldomroep gisteren op basis van bronnen op de Arabische afdeling. De Nederlandse man was in Syrië om te vechten tegen het regime van president Assad. novum

Crash

Dode bij botsing politieheli’s in Berlijn

Amsterdam. - Twee helikopters zijn gisteren in Berlijn tegen elkaar gebotst toen ze probeerden te landen. Ze namen deel aan een politieoefening. Een van de piloten kwam om het leven en vijf mensen raakten gewond, onder wie vier ernstig. Dat hebben de Duitse autoriteiten gemeld. Het is nog onduidelijk of de gewonden in de helikopters zaten. AP

613.000

werklozen heeft Nederland op dit moment

Dat maakte het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) gisteren bekend. Het aantal werklozen steeg in februari met 21.000 mensen. Daarmee is 7,7 procent van de Nederlandse beroepsbevolking werkloos. Het is voor het eerst sinds 1984 dat, volgens de definities van het CBS, het werkloosheidscijfer de grens van 600.000 passeert. Onder jongeren neemt de werkloosheid het snelst toe. NRC

‘Aanranding’

School mag jongen (7) toch plaatsen

Amsterdam. - Een zevenjarige jongen mag toch geplaatst worden op een basisschool in Hillegom. Dat heeft de rechtbank in Den Haag gisteren beslist. Volgens de rechter staat vast dat de jongen „geen groter risico vormt voor seksueel grensoverschrijdend gedrag dan elk ander willekeurig kind.” De jongen vertoonde op zesjarige leeftijd seksueel getint gedrag op een andere school. Ouders van kinderen op de school waar de jongen daarna geplaatst zou worden, wilden dat middels een kort geding tegenhouden. nrc