Ireen Wüst

21-03-2013 SCHAATSEN: ESSENT ISU WK AFSTANDEN: SOCHI SOTSJI Goud voor Ireen Wust op de 1500 meter, Foto: Soenar Chamid
21-03-2013 SCHAATSEN: ESSENT ISU WK AFSTANDEN: SOCHI SOTSJI Goud voor Ireen Wust op de 1500 meter, Foto: Soenar Chamid SCS/ Soenar Chamid

Ireen Wüst, koningin van het ijs, is gisteren voor de tweede maal in haar schaatscarrière wereldkampioene geworden op de 3000 meter. Wüst rekende in een onderling duel af met haar grootste concurrente van dit moment, de Tsjechische Martina Sablikova. Sablikova moest genoegen nemen met zilver. Met een baanrecord van 4.02,43 minuten hield ze de Tsjechische ruim twee seconden achter zich (4.04,80). Ireen Wüst (26) werd ook in 2011 al wereldkampioene op de drie kilometer. Vorig jaar pakte ze het brons. Het gaat goed met de Brabantse: ze wist dit seizoen namelijk ook al de titel van wereld- en Europees kampioene allround op haar naam te zetten. novum