Informatief Life and Deathin the Valley of the Kings

A two-foot-long gold infant-sized coffin that was unearthed inside the first tomb discovered in over 80 years in Egypt's Valley of the Kings is shown in this undated publicity photograph released by Discovery Channel May 30, 2006. The Discovery Channel has exclusive access to the tomb's excavation and will telecast the findings in 'Egypt's New Tomb Revealed' on June 4 in the U.S. NO SALES NO ARCHIVES REUTERS/PRNewsFoto/The Discovery Channel/Handout
A two-foot-long gold infant-sized coffin that was unearthed inside the first tomb discovered in over 80 years in Egypt's Valley of the Kings is shown in this undated publicity photograph released by Discovery Channel May 30, 2006. The Discovery Channel has exclusive access to the tomb's excavation and will telecast the findings in 'Egypt's New Tomb Revealed' on June 4 in the U.S. NO SALES NO ARCHIVES REUTERS/PRNewsFoto/The Discovery Channel/Handout REUTERS

BBC 2, 22.00

In dit eerste deel van een tweeluik onderzoekt Egyptologe Joann Fletcher de levens van gewone mensen in het rijk van de farao’s. Hoe woonden ze, wat droegen ze, wat aten ze? Fletcher laat ook zien hoe dol de oude Egyptenaren waren op poëzie en interieurdesign.