Dit duurde wel even...

People look at the decorated apple tree of Volker Kraft on March 18, 2013 in Saalfeld, Germany. Kraft decorates his tree with easter eggs every year. AFP PHOTO / MICHAEL REICHEL GERMANY OUT
People look at the decorated apple tree of Volker Kraft on March 18, 2013 in Saalfeld, Germany. Kraft decorates his tree with easter eggs every year. AFP PHOTO / MICHAEL REICHEL GERMANY OUT AFP

Twee weken zijn er nodig om de appelboom op te tuigen. De Duitse gepensioneerde Volker Kraft (77) hangt zijn boom in de tuin elk jaar weer vol met paaseieren. Hij begon in 1965 met 18 plastic eieren, inmiddels zijn het er ongeveer 10.000. Kraft gebruikt nu echte eieren, die hij samen met zijn vrouw Christa uitblaast en vervolgens, stuk voor stuk, zorgvuldig versiert met kraaltjes en schelpjes. Elk jaar komen er weer een paar extra bij omdat de boom groeit. De boom trekt jaarlijks duizenden bezoekers, die zelf soms ook eieren doneren. Zodra de boom bladeren begint te dragen, worden de eieren er weer afgehaald.