De telefoonrekening is al te hoog voor SC Veendam

Niet voor het eerst verkeert SC Veendam in grote financiële problemen, maar de zorgen zijn dit keer wel erg acuut. Sinds gisteren is de club telefonisch onbereikbaar omdat de telefoonrekening niet meer betaald kan worden.

„SC Veendam heeft nog geen duizend euro op de bank staan,” aldus bewindvoerder Gerard Breuker gisteren in het Dagblad van het Noorden. De eerstedivisieclub heeft een schuld van ruim een half miljoen euro. Breuker wil uiterlijk maandag duidelijkheid of de club dit bedrag op tafel kan krijgen.

Vandaag zou hoofdsponsor Koos Gjaltema praten met zeven à acht potentiële investeerders over de mogelijkheid de club te redden met een gezamenlijke bijdrage. Gjaltema had vanmorgen nog „geen idee” of dat iets zou opleveren.

Gjaltema redde Veendam eerder al met financiële injecties van de ondergang, maar moest vorige week passen toen de schulden almaar hoger werden. De club vroeg surseance van betaling aan, en mag daardoor de schulden niet verder op laten lopen. Ook is het nog onzeker of de KNVB maatregelen tegen de club neemt nu het zijn verplichtingen niet na kan komen.

Als SC Veendam door Gjaltema en de zijnen opnieuw wordt gered, wacht meteen een nieuwe uitdaging. Vóór 1 april moet de club een sluitende begroting aan de KNVB presenteren voor het seizoen 2013-2014.