Buzz //

None

‘Kate, will you go to prom with me?’

Je idool middels een filmpje uit vragen, het wordt steeds populairder. Omdat het soms werkt!

Wat is er gebeurd?

Omdat Jake Davidson, een Amerikaanse high school senior, geen afspraakje voor zijn eindfeest kon vinden, plaatste hij afgelopen weekend een filmpje op YouTube waarin hij het populaire model Kate Upton vraagt om mee te gaan als zijn date. Het filmpje ‘Kate, will you go to prom with me?’ ging dinsdag viral en diezelfde dag tweette Upton dat ze meegaat als haar agenda het toelaat.

Vast een goed filmpje!

Davidson kreeg hulp van een vriendin die een filmopleiding in LA doet, vandaar dat het filmpje er beter uitziet dan de gemiddelde homevideo. Maar het is bovenal met humor en zelfspot gedaan. Davidson somt, terwijl hij zich klaarmaakt voor hun date, meerdere redenen op waarom ze goed bij elkaar zouden passen – hij leest Sports Illustrated, zij staat op de cover van Sports Illustrated, hij is 1.75 en joods, zij 1.78 en christelijk. Uiteindelijk gaat hij in pak en met rozen op zijn knieën, de uitslag van een scheerbeurt nog op zijn blozende wangen. Upton reageerde niet voor niks met een ‘How could I turn down that video!’.

En ze zei dus ja?

Nou, het is nog geen echte date, maar ze heeft nu toch al twee keer aangegeven dat ze graag mee wil. Een keer via die tweet en woensdagochtend zei ze in ochtendprogramma Today nogmaals dat ze kijkt of het haar lukt. Davidson, die op dat moment via satelliet in de uitzending was om over zijn ludieke actie te praten, wist niets van haar telefoontje en schrok zich zichtbaar kapot.

Dit is toch vaker gebeurd?

Het is een heuse rage. In 2011 werd Mila Kunis door een marinier gestationeerd in Afghanistan via een YouTube-video meegevraagd naar zijn Marine Corps Ball. Zij zei ‘ja’ en ging een paar maanden later daadwerkelijk met hem mee naar het bal, als zijn date. Ook Justin Timberlake, op dat moment Kunis tegenspeler in Friends with Benefits, ging in diezelfde periode in op de uitnodiging van een vrouwelijke marinier. Na dit succes volgden meer video-uitnodigingen voor bruiloften en partijen.

    • Anke Meijer