‘Theatermakers zijn hele lieve, mooie mensen’

Frank Lammer is Josef Tura, leading man in het gezelschap, echtgenoot van Maria.

Frank Lammers: „Jozef is een ijdele acteur. Alle acteurs denken dat ze alle rollen kunnen spelen, en Jozef zeker. Hij speelt groots en meeslepend.”

Zijn leven speelt zich af op het toneel. „Voor veel toneelspelers geldt dat. Daar verbaas ik me over. Ik heb nooit begrepen dat acteurs Hamlet willen spelen. Ja, omdat die rol hen belangrijk maakt. Maar het is een rotstuk. In die zin lijk ik niet op Josef. Het gaat mij om het verhaal dat je vertelt.”

In het slotwoord wordt gesteld dat de werkelijkheid zich aan het theater zou moeten aanpassen. Lammers: „Over het algemeen zijn theatermakers hele lieve, mooie mensen met goeie ideeën. Ja, sorry, dat is zo. Met liefde voor schoonheid en de mens. Dat is waarom ik in dit vak zit. Als mensen ons zouden geloven en er naar zouden handelen, dan zou de wereld er een stuk mooier uitzien.”