Overleven op kadavers

None

Zien // documentaire Arthur Boyt te zien op het YouTube-kanaal van Vice, zie nrch.nl/ts8

Paardenvlees? De 73-jarige Arthur Boyt uit het afgelegen Bodmin Moor in Cornwall eet graag doodgereden beesten. In zijn vriezer ligt kat, egel, das en nog veel meer. Het YouTube-kanaal van tijdschrift Vice brengt een nietsverhullend portret van deze zonderling. Vragen worden op neutrale toon gesteld en Boyt krijgt alle tijd voor zijn antwoorden. Hij roemt de kop van de das, met traktaties als de nekspieren, speekselklieren, tong, ogen en hersenen. De penis is niet om over naar huis te schrijven, zegt hij. Boyt vertelt hoe je vlees van een weken oud lijk eetbaar kunt maken en demonstreert het bereiden van een bunzing. Als zijn eigen kat zou overlijden zou hij het beest overigens niet opeten. Vooral om de gevoelens van zijn vrouw te ontzien.