Onderzoek GGD // Mogelijk mishandeling op koranscholen

Op twee koranscholen in Tilburg zijn mogelijk kinderen mishandeld. De gemeente heeft aangifte gedaan, zo is gisteren bekendgemaakt. De vermoedens zijn afkomstig uit een onderzoek van de GGD. In totaal gaat het om zes signalen. Het gaat in bijna alle gevallen om kinderen die zeggen dat ze getuige zijn geweest van kindermishandeling. Volgens burgemeester Peter Noordanus ontkennen de betrokken organisaties nadrukkelijk dat kinderen zijn mishandeld. Wel heeft Noordanus met de twee instellingen een protocol ondertekend voor een veilig opvoedingsklimaat. De gemeente heeft vooralsnog geen bericht ontvangen dat een van de betrokken ouders aangifte heeft gedaan. Tilburg heeft de ouders een hulpaanbod gedaan, maar geen van hen is daar op in gegaan. Novum