Muziek

Ik zie u graag festival

Ik zie u graag is een Belgisch popfestival in het Nederlande Breda. Met tientallen optredens van onder andere Willow, Dez Mona en The Bony King Of Nowhere. Elke avond nodigt popjournalist en België-watcher Willem Jongeneelen bovendien drie gasten uit om in intieme setting te praten over hun liefde voor muziek.

22 t/m 24 maart. Mezz, Breda. www.ikzieugraag.nl

Il Segretto di Susanna

De Nationale Reisopera komt met een moderne versie van Il Segretto di Susanna van de Italiaanse componist Ermanno Wolf-Ferrari.

De opera van één uur in één bedrijf gaat over liefde, het monster jaloezie en geheimen binnen het huwelijk.

26 maart t/m 24 april in verschillende theaters. www.nationalereisopera.nl

Miss Montreal

Miss Montreal, met de stotterende voorvrouw Sanne Hans, laat zich in haar theatertour S-ss-sss-sanne van haar gevoelige kant zien.

Toch ontbreken ook haar befaamde humor en de rafelrand van haar rockstem niet.

t/m 25 maart in verschillende Nederlandse theaters waaronder Vredenburg in Utrecht en Carré in Amsterdam. www.8ballmusic.nl/missmontreal

Fay Claassen zingt Chet Baker’

Het is 25 jaar geleden dat zanger en trompettist Chet Baker door een nog steeds mysterieuze oorzaak stierf bij een val uit het raam van zijn hotelkamer in Amsterdam. Jazz-zangeres Fay Claassen brengt samen met haar band een ode aan Baker door de trompetpartij vocaal voor haar rekening te nemen.

23 maart, 20.30 uur. LantarenVenster Rotterdam. www.lantarenvenster.nl

Yuri Honing

Yuri Honing ontving de Boy Edgar Prijs 2012, de belangrijkste jazzprijs van Nederland. Honing heeft nooit een onderscheid gemaakt in stijl – jazz is not a style, but a language – en bewijst nu met zijn Acoustic Quartet opnieuw hoe je jazz en pop kunt mengen tot een geheel dat velen zal aanspreken.

22 maart. Toonzaal, Den Bosch &23 maart, PlusEtage, Baarle-Nassau www.yurihoning.com

Paaspop

Paaspop in Schijndel luidt ieder jaar het popfestivalseizoen in. Deze editie met optredens van ondera andere Beef, Skunk Anansie, Joost van Bellen, Caro Emerald, Will and the people en Bløf.

29 t/m 31 maart. Festivalterrein, Schijndel. www.paaspop.nl