Les chemins de la lecture

A woman reads the first ever tabloid edition of the Sydney Morning Herald in central Sydney March 4, 2013. Fairfax Media published this first tabloid weekday issue of The Sydney Morning Herald on Monday after more than 180 years of its being published in the broadsheet format. REUTERS/Daniel Munoz (AUSTRALIA - Tags: MEDIA SOCIETY BUSINESS) REUTERS

Informatief

Arte, 22.15

Bij het lezen van een tekst gebeurt er in onze hersens een wonder: een overvloed aan symbolen wordt als vanzelf ontcijferd. De Franse neurowetenschapper Stanislas Dehaene leidt ons in deze documentaire door de spannende wereld van onderzoek naar het functioneren van het mechanisme van ons brein tijdens het lezen. Dat blijkt een extreem gecompliceerde activiteit te zijn waarvan de precieze voortgang bij lange na niet doorgrond is.