How To Avoid Mistakes inSurgery

Programme Name: Horizon - TX: 21/03/2013 - Episode: How to Avoid Mistakes in Surgery (No. n/a) - Embargoed for publication until: n/a - Picture Shows: In an ECG cap, which measures the brain’s response to making mistakes Kevin Fong - (C) BBC - Photographer: Alex Ranken
Programme Name: Horizon - TX: 21/03/2013 - Episode: How to Avoid Mistakes in Surgery (No. n/a) - Embargoed for publication until: n/a - Picture Shows: In an ECG cap, which measures the brain’s response to making mistakes Kevin Fong - (C) BBC - Photographer: Alex Ranken BBC

Informatief

BBC 2, 22.00

Trauma-arts Kevin Fong zoekt uit hoe medici fouten kunnen vermijden, wanneer ze onder grote druk beslissingen moeten nemen die bepalend kunnen zijn voor leven en dood. In deze reportage laat hij zien wat zij kunnen leren van andere professionals die onder min of meer dezelfde omstandigheden moeten werken en specifiek op noodgevallen trainen: piloten in vliegsimulators, brandweerlieden die in brandende huizen oefenen, eindeloos trainende pit crews in de Formule 1.