Horrorschrijver James Herbert (69) overleden

De Britse horrorschrijver James Herbert is woensdag overleden in Sussex. Dat heeft zijn uitgever bekendgemaakt. De auteur van boeken als The Rats en The Fog is 69 jaar oud geworden. Herbert werd geboren in Londen en studeerde grafisch ontwerpen en fotografie, alvorens aan de slag te gaan in de reclamewereld. Zijn eerste boek, The Rats,

James Herbert (Foto AFP)

De Britse horrorschrijver James Herbert is woensdag overleden in Sussex. Dat heeft zijn uitgever bekendgemaakt.
De auteur van boeken als The Rats en The Fog is 69 jaar oud geworden.

Herbert werd geboren in Londen en studeerde grafisch ontwerpen en fotografie, alvorens aan de slag te gaan in de reclamewereld.

Zijn eerste boek, The Rats, kwam uit in 1974 en wordt gezien als een horrorklassieker. In het verhaal wordt Londen getroffen door een plaag van vleesetende ratten. In drie weken tijd werden honderdduizend exemplaren verkocht. De thriller werd in 1982 verfilmd.

Herbert schreef uiteindelijk 23 boeken, waarvan wereldwijd 54 miljoen exemplaren werden verkocht. Veel van de horrorverhalen werden vertaald in het Nederlands. De BBC zond vorig jaar een bewerking uit van zijn boek The Secret of Crickley Hall.


The Guardian gedenkt de ‘master of British horror fiction’.

(Novum/AP)

    • Sebastiaan Kort