Gewelddadige overval op geldtransportbedrijf Brink’s in Best

Dit gelddepot van waardetransporteur Brink's in Best werd gisteravond gewelddadig overvallen. Foto ANP / Koen Verheijden

Een filiaal van geldtransportbedrijf Brink’s in het Noord-Brabantse Best is gisteravond rond elf uur overvallen. De zijdeur van het gebouw werd met explosieven opgeblazen, waarna de daders naar binnen gingen, meldt de politie.

Twintig minuten na de overval werden agenten in hun wagen vanuit een rijdende auto beschoten, de politie vermoedt met een automatisch wapen. Dit gebeurde toen de agenten de auto wilden controleren toen die op de N397 bij Eersel richting het zuiden reed. Eersel ligt op zo’n twintig minuten rijden van Best.

De politiewagen werd meerdere keren geraakt, maar de agenten raakten niet gewond. Zij hebben de achtervolging afgebroken. De politie houdt er rekening mee dat er een verband is tussen beide incidenten.

Niemand raakte gewond

Op het moment van de overval was er personeel in het filiaal van Brink’s, maar niemand raakte gewond. De daders zijn er met een onbekende buit vandoor gegaan. Na de overval heeft de politie het pand doorzocht en werd een mogelijk explosief gevonden. Explosievenexperts van defensie concludeerden dat het werkelijk om een explosief gaat. Rond half negen hebben de explosievenexperts het onschadelijk gemaakt. Toen kon het sporenonderzoek pas beginnen, zegt een politiewoordvoerder tegen persdienst Novum.

De overval toont overeenkomsten met een overval op een filiaal van Brink’s in Amsterdam in juni 2011. Ook toen gebruikten de overvallers explosieven om het pand binnen te komen. Op hun vlucht schoten ze met automatische wapens op de politie, waarbij ook toen geen gewonden vielen.

Ook in april vorig jaar vond een vergelijkbare overval plaats op geldtransportbedrijf G4S.

    • Anouk van Kampen