Een dode en vijf gewonden bij helikopterbotsing in Berlijn

Twee helikopters zijn vandaag in de buurt van het olympische stadion van Berlijn in een sneeuwstorm tegen elkaar gebotst toen ze probeerden te landen. Ze namen deel aan een politieoefening. Een van de piloten kwam om het leven en vijf mensen raakten gewond, van wie vier ernstig.

De restanten van een van de gecrashte politiehelikopters in Berlijn. Foto AP / Michael Sohn

Twee helikopters zijn vandaag in de buurt van het olympisch stadion van Berlijn in een sneeuwstorm tegen elkaar gebotst toen ze probeerden te landen. Ze namen deel aan een politieoefening. Een van de piloten kwam om het leven en vijf mensen raakten gewond, van wie vier ernstig, aldus de Duitse autoriteiten.

Het is nog onduidelijk of de gewonden in de helikopters zaten, zei brandweerwoordvoerder Stephan Fleischer volgens persbureau AP. Hij kon niet zeggen wat er precies is gebeurd. Op televisiebeelden was helikopterpuin op een sportveld naast het stadion te zien. Vlakbij liggen ook huizen en scholen.

Het ongeluk vond op zeer lage hoogte plaats bij dichte mist en sneeuwval. Ooggetuige Johannes Malinowski zei tegen televisiezender n-tv dat hij drie helikopters elkaar zag naderen en dat er vanwege opstuivende sneeuw door de rotorbladen weinig zicht was. Vervolgens klonk er een harde klap en riep iemand, “Allemaal op de grond!”, aldus Malinowski.

De politieoefening was gericht op voetbalgeweld.

    • Anouk van Kampen