Diversen

None

Robots

Door de ontwikkelingen in de biotechnologie, robotica maar ook in de biokunst rijst de vraag; bestaat er een menselijke ziel? Op zondag 24 maart staat dit thema centraal in een speciaal lezingenprogramma bij de tentoonstelling Transformation in Garage Rotterdam. Filosofe Désanne van Brederode schrijft en spreekt over levensbeschouwelijke kwesties. Martin uit den Boogaard, een van de kunstenaars in Transformation, onttrekt energie uit dood organisch materiaal. En Prof. dr. Robert Zwijnenberg van de Universiteit Leiden is als kunsthistoricus gespecialiseerd in biokunst en ethiek.

24 maart, 15.00 uur. Garage Rotterdam.www.garagerotterdam.com

Kunst van het vieren

Nederland kent een veelvoud aan nationaliteiten met bijpassende culturen waarin belangrijke dagen en gebeurtenissen worden gevierd. Meestal blijft deze viering beperkt tot mensen uit de eigen gemeenschap. Het Mozeshuis maakt deze vieringen algemeen en laagdrempelig toegankelijk in het nieuwe festival Kunst van het vieren. De eerste editie vindt plaats op zondag 24 maart en stelt de Perzische cultuur centraal. Met traditionele muziek, lezingen en een Iraans buffet wordt Noroez, het Iraanse nieuwjaar, ingeluid.

24 maart, 15.30 uur. Mozes & Aäronkerk, Amsterdam. www.mozeshuis.nl

Wolkenstudies

Het Nederlands Fotomuseum presenteert Wolkenstudies. De wetenschappelijke blik op de hemel. Deze expositie laat zien dat door de fotografie de kennis en documentatie van meteorologische fenomenen zich razendsnel hebben ontwikkeld. Van de eerste pogingen daartoe in 1880 tot de eerste satellietbeelden in 1960. Samensteller Helmut Völter heeft van Japan tot de VS en Europa uniek beeldmateriaal bij elkaar weten te vinden. In Wolkenstudies toont hij in zes verschillende fases de ontwikkeling van de fotografie van het luchtruim, een reis door de geschiedenis van de meteorologische documentatie.

23 maart t/m 26 mei. Het Nederlands Fotomuseum, Rotterdam. www.nederlandsfotomuseum.nl

Rocknrollcircus

Voor het vierde jaar organiseert Pacific Parc het Rocknrollcircus op de Westergasfabriekkermis in Amsterdam. Midden tussen de kermisattracties spelen in 3 dagen 18 verschillende bands. Met o.a. de Apple Jacks en The Anomalys.

29 t/m 31 maart. Westergasfabriekterrein, Amsterdam. www.pacificparc.nl