Video: de winterse straten van Parijs afdalen, dat kan ook op ski’s

Montmartre. Een van de hoogste heuvels van Parijs (134 meter) met tal van steile trappen en straatjes, en ook daar wil de winter maar niet wijken. Een uitgelezen kans voor enkele Franse wintersporters voor een pittoreske stadse afdaling.

Het vergt ervaring om zonder kleerscheuren de bankjes, struiken, auto’s en voetgangers te ontwijken met ski’s en snowboards. Maar de sneeuwkwaliteit laat geen langzame afdaling toe, zo’n zeshonderd kilometer verwijderd van de skipistes in de Franse Alpen. Het resultaat mag er zijn.

En het plezier wordt alleen maar groter wanneer een politieagent bedenkelijk kijkt, maar geen grond lijkt te hebben om in te grijpen. De stoep mag blijkbaar ook gebruikt worden op ski’s.

    • Annemarie Coevert