Uitgelicht

Film

The Fifth Element / Le cinquième élément (Luc Besson, F/VS). Peperdure, postmoderne sciencefiction-extravanganza waarvan het uiterlijk werd bepaald door kostuumontwerper Jean Paul Gaultier en striptekenaar Moebius. Behelst het in de 23ste eeuw gesitueerde verhaal van taxichauffeur Bruce Willis die de wereld moet redden en en passant verliefd raakt op een goddelijke Milla Jovovich.RTL 7, 20.30-23.10u.

The Rainmaker (Francis Ford Coppola, 1997, VS). Grisham-adaptatie over de juridische coming-of-age van een jonge advocaat (Matt Damon), die bleu in dienst treedt van het malafide, in schadeclaims gespecialiseerde advocatenkantoor van Mickey Rourke. Vooral een acteursfilm om van te smullen: met Danny DeVito, Mary Kay Place, Claire Danes, Jon Voight.RTL 8, 20.30-23.20u.

Léon (Luc Besson, 1995, F). Hollywooddebuut van de Franse regisseur van Subway, Le grand bleu en The Fifth Element wilde een antwoord op Tarantino zijn. Een modieus sprookje over de relatie tussen de analfabete huurmoordenaar Jean Reno en zijn voorlijke 12-jarige buurmeisje Mathilde (Natalie Portman in haar eerste filmrol) wier familie werd afgeslacht door psychopathische rechercheur Gary Oldman. Buurman Reno wil het naar wraak dorstende meisje daarbij best assisteren, mits zij hem lezen en schrijven leert.RTL 7, 23.10-01.25u.

Informatief

De Dokters. Op hun gladde uiterlijk geselecteerde artsen praten over medische zaken uit de praktijk. Aan bod komen alledaagse kwalen, nieuwe medische ontwikkelingen en gezondheidstips. De dokters schromen niet uit eigen ervaring te spreken en proberen daarmee onderwerpen toegankelijker te maken. Ned.2, 19.20-19.55u

Het verhaal van... Guus Meeuwis. Portret van de populaire Brabantse zanger. Archiefbeelden en de mensen om hem heen geven een inkijk in de ontwikkeling van de carrière en het leven van de hoofdpersoon. Meeuwis zette zijn eerste muzikale stappen bij de plaatselijke harmonie. De rechtenstudent zou na een weekeinde met zijn vriendinin Brugge Het is een nacht geschreven hebben. Toen dat een grote hit werd, zei hij zijn studie vaarwel en begon aan de opbouw van een muzikale carrière. Ned.3, 20.25-21.25u.

This World: Iraq – Did my son die in vain? Gepensioneerd hoofdonderwijzer Geoff Dunsmore reist naar Basra, de plaats waar zijn zoon Chris in 2007 sneuvelde. Hij is er altijd van overtuigd geweest dat de dood van Chris niet vergeefs was. Hij praat met behulp van een lokale gids ter plekke met inwoners over hun leven onder Saddam en de impact van de oorlog op hun levens. Heeft de bemoeienis van het Westen het leven van de man in de straat verbeterd? Hij ontmoet ook jongeren die geloven in een betere toekomst voor Irak. BBC 2, 22.00-23.00u.