Rutte moet van zich laten horen

Naam: Mustafa Ayranci (58)

Beroep: voorzitter Turkse Arbeidersvereniging in Nederland (HTIB)

„Bij de Turkse Arbeidersvereniging vechten wij al decennia voor een volwaardige deelname van Turken aan de Nederlandse samenleving. Dat gaat met vallen en opstaan, maar één ding is zeker: we hadden de Turkse overheid daar niet bij nodig. Hoe kan het dan dat diezelfde overheid Turkse migranten hier voortdurend lastigvalt met de mededeling dat ze bescherming nodig hebben?

„‘Wij lossen jullie problemen wel op’, roept de Turkse minister van familiezaken via de Turkse media. Maar Turkse Nederlanders vormen geen achtertuin van de Turkse overheid. In plaats van Turkse tv te kijken via hun schotels, zouden Turkse Nederlanders moeten meedenken over het oplossen van de financiële crisis in Nederland. De toekomst van hun kinderen ligt in dit land.

„Ik juich het toe dat minister Asscher ferme taal uitslaat richting Erdogan. Maar het was nóg beter geweest als premier Rutte van zich had laten horen. Het wordt tijd dat hij zijn mond open doet.”