Positieve Feyenoordfan zet kampioenstatoeage

Voor het eerst in jaren doet Feyenoord weer mee om de landstitel in de eredivisie. Met nog zeven wedstrijden te gaan staat de club uit Rotterdam-Zuid derde in de eredivisie, gelijk met PSV en een punt achter koploper en rivaal Ajax.

Toch is één supporter overtuigd dat Feyenoord voor het eerst sinds 1999 landskampioen wordt. Rob Hageraats (46) liet maandag al een kampioenstatoeage zetten. ‘Kampioen FR 2013’ prijkt op zijn onderbeen. „Ik heb er 100 procent vertrouwen in dat we kampioen worden”, zegt de Rotterdammer.

Mocht het onverhoopt misgaan voor de stadionclub, dan weet Hageraats nog niet wat hij met zijn tatoeage doet. „Misschien maak ik er dan een bloemetje van of zo, maar daar moet ik dan nog maar eens goed over nadenken.”

Het is voor Hageraats niet de eerste tatoeage. „Ik zit al helemaal vol. Ik heb nog twee tattoo’s op mijn been. Een Feyenoord-mannetje dat over het Ajax-logo heen pist en een Feyenoord-logo met tribal eromheen. Ertussen staat nu de kampioenstattoo.”

Bij Tattoo Bob kijken ze er niet van op. „Er zijn al meer mensen gekomen die ’m willen”, zegt Ralf Moelker (35) die de tattoo zette. „Omdat mijn vader Bob 45 jaar in het vak zit, hadden we een actie bedacht. In de week na het eventuele kampioenschap kost een kampioenstattoo maar 45 euro in plaats van 120. Maar veel mensen wilden die tattoo nú al hebben.”