Overleven als astronaut

De risico’s van het beroep van astronaut zijn onderwerp van twee bijna gelijktijdig verschenen tekenfilms. Een gaat over Ronald E. McNair, de tweede zwarte astronaut en een van de zeven bemanningsleden die in 1986 verongelukten met de Challenger. Zijn broer Carl vertelt over hem. In de andere video praat astronaut Jerry Carr over zijn opleiding.

De risico’s van het beroep van astronaut zijn onderwerp van twee bijna gelijktijdig verschenen tekenfilms. Een gaat over Ronald E. McNair, de tweede zwarte astronaut en een van de zeven bemanningsleden die in 1986 verongelukten met de Challenger. Zijn broer Carl vertelt over hem.

In de andere video praat astronaut Jerry Carr over zijn opleiding. Hij vertelt over de overlevingstraining voor het geval een landing niet volgens plan zou verlopen en ook over wat er mis kan gaan bij het kiezen van een parkeerbaan rond de Maan. Bij deze video hoort een pagina met educatieve extra’s: verwante video’s, en multiple choice-test en links naar onderwerpen als de opleiding tot astronaut.

    • Herbert Blankesteijn