‘Nederland doet belastingaangifte weer zelf’

Foto ANP / Koen Suyk

Nederlanders vullen dit jaar massaal weer zelf de aangifte in omdat deze simpeler is geworden. Slecht een op de vijf Nederlanders schakelt een deskundige in, blijkt uit onderzoek van de Consumentenbond, zo meldt het AD vandaag.

De Belastingdienst vult sinds dit jaar een groot deel van het aangifteformulier zelf in en 94 procent van de mensen die al aangifte deden, zijn daar volgens de Consumentenbond best tevreden over. 6 procent zegt dat er onjuiste gegevens in de ingevulde aangifte stonden, meestal in de banksaldi of de hypotheekrente.

De Belastingdienst en de bond benadrukken dan ook de ingevulde gegevens goed te controleren. Tot nu toe zijn 2,8 miljoen vooraf ingevulde aangiftes gedownload; 31,7 procent meer dan vorig jaar.

    • Anouk Eigenraam