Meeste Turken achter Erdogan

Naam: Haci Karacaer (50)

Beroep: zakenman

„De opstelling van Erdogan in de kwestie-Yunus staat niet op zichzelf. Hij is een assertieve en vasthoudende premier, die opkomt voor Turken in heel Europa.

„Toen bekend werd dat massamoordenaar Breivik op Utøya een meisje van Turkse komaf had vermoord, vloog de minister van Buitenlandse Zaken meteen naar Noorwegen om haar begrafenis bij te wonen.

„In Europa zullen we moeten wennen aan de opgeheven vinger van Erdogan. We zullen ons moeten realiseren dat Turkije geen derdewereldland meer is, maar zelf miljarden aan ontwikkelingshulp weggeeft. En waarom zou Erdogan niet voor zijn land mogen opkomen? In Nederland hebben we toch ook commentaar op alles?

„Van de ruim 400.000 Turkse Nederlanders is het merendeel blij met de assertieve opstelling van de Turkse overheid. Ik durf te wedden dat driekwart vierkant achter Erdogan staat in de zaak-Yunus. Dat komt deels doordat Turken in de diaspora tegen muren op lopen; ze voelen zich vaak niet gehoord.”