Lijnbus van viaduct gereden bij Alkmaar - drie gewonden naar ziekenhuis

Foto ANP

Een lijnbus van Connexxion met passagiers is vanochtend na een aanrijding met een auto bij Alkmaar op de N242 van een talud gereden, zo meldt een woordvoerder de politie in Noord-Holland tegenover nrc.nl. Daarbij zijn drie gewonden gevallen en overgebracht naar het ziekenhuis, waaronder de buschauffeur.

De woordvoerder meldt dat bij het ongeluk zes mensen betrokken waren; vier mensen in de bus en twee in de auto. Drie buspassagiers zijn ter plaatse nagekeken door ambulancepersoneel, maar bleken niet gewond. Naast de buschauffeur zijn twee inzittenden van de auto naar het ziekenhuis gebracht.

Over de precieze ernst van de verwondingen is nog niets bekend. Over de chauffeur is alleen meegedeeld dat hij aanspreekbaar is. Brandweer, politie, ambulance en een traumahelikopter werden kort op het ongeval opgeroepen en zijn nog steeds ter plaatse.

Bus wordt weggesleept

De bus was onderweg naar Heerhugowaard via de provinciale weg die met een viaduct over de N242 heen gaat. Door een aanrijding met een personenauto gleed de bus iets na 10.30 uur van het talud af.

De bus stopte net voor de vangrail van de Nieuwe Schermerweg. De bus staat nu nog schuin op het steile talud, de auto is weggesleept. Hulpdiensten zijn nu bezig de bus weg te halen. De Nieuwe Schermerweg is inmiddels weer open, wel wordt het verkeer op de N242 in de richting van Alkmaar nog omgeleid in verband met wegsleepwerkzaamheden.

Op Twitter zijn foto’s van de verongelukte bus verschenen:

Twitter avatar ArjanvdLeur Arjan van de Leur Busongeluk #Alkmaar op voor mij bekende plek: talud bij #Ranzijn. Tot voor kort: meerdere keren p/wk langs gereden. http://t.co/RtQu85y0lx
    • Annemarie Coevert