Leugens in de Turkse media

Naam: Funda Koyca (31)

Beroep: begeleider/coach op een productieafdeling

„De Turkse premier Erdogan is een mensenmens. Hij vergeet de Turken in het buitenland niet, dat is heel goed. Maar het is niet de bedoeling dat hij zich bemoeit met het Nederlandse beleid. Dus ook niet met Yunus.

„Ik kijk naar Turkse televisie, het is echt ongelofelijk hoe de Turkse media de zaak opkloppen en allerlei leugens verspreiden. Dat maakt me boos, niemand kijkt naar de échte situatie van het kind. Want die is juist goed; zijn moeders gaan met hem naar Turkije, hij krijgt Turkse les en Yunus heeft gewoon contact met zijn broertjes. Het welzijn van het kind gaat boven alles, ook boven cultuur en zelfs religie. Als Turken niet willen dat een kind naar een lesbisch stel gaat, zorg er dan voor dat er islamitische pleeggezinnen zijn.

„Ik vind het jammer dat Turken zo in het nieuws komen. Het zou juist om onze successen moeten gaan. Want Turken doen het hartstikke goed, het opleidingsniveau stijgt, we kopen huizen, zijn ondernemend en overal vertegenwoordigd.”