Kort

Rijbewijzen

CBR: 17-jarigen zijn succesvoller

Amsterdam. - Ruim dertigduizend jongeren van 17 jaar hebben vorig jaar praktijkexamen gedaan voor het rijbewijs. Dat schrijft het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen in het jaarverslag. Het slagingspercentage lag bij deze groep met 56 procent hoger dan het totale gemiddelde van 50,1 procent. Een jaar eerder lag het gemiddelde nog op 48,7 procent. Via het experiment 2toDrive kunnen jongeren sinds het najaar van 2011 al met rijlessen beginnen als ze 16,5 jaar zijn. Vanaf 17 jaar mogen ze afrijden waarna ze tot hun achttiende onder begeleiding van bijvoorbeeld een familielid de weg op kunnen. Als de resultaten in 2015 positief zijn, kan het definitief worden ingevoerd. Novum

Reisgidsen

BBC verkoopt Lonely Planet met verlies

Amsterdam. - Lonely Planet, de uitgever van reisgidsen, is met verlies verkocht aan een Amerikaans bedrijf. Lonely Planet was in handen van de commerciële tak van de BBC, die de reisgidsen voor 51,5 miljoen pond (ruim 60 miljoen euro) heeft overgedaan aan het Amerikaanse NC2 Media. De BBC lijdt met deze verkoop een verlies van 60 procent. Lonely Planet heeft ongeveer 120 miljoen boeken uitgegeven in elf verschillende talen, maar het bedrijf heeft nu te lijden onder de crisis in de boekenmarkt en de algemene economische omstandigheden. Ap

Witwasonderzoek

Politie vindt 900.000 euro in babybedjes

Amsterdam. - Bij een witwasonderzoek in Amsterdam heeft de politie ruim 900.000 euro in beslag genomen. Dat meldde de NOS gisteren. Het geld was onder meer verstopt in een babyledikant en een reiswieg in het huis van een van de verdachten. Vier mensen zijn aangehouden. De zaak kwam aan het licht toen twee mannen bij een geldwisselkantoor grote bedragen wilden wisselen. Bij een controle bleek dat de mannen duizenden euro’s op zak hadden. Twee vrouwen die in het huis aanwezig waren, zijn ook opgepakt op verdenking van betrokkenheid bij de zaak. nrc