Islamisering, ik heb er niets mee

Naam: Hüsnü Koçabas (33)

Beroep: bokscoach

„Ik heb een dubbel paspoort. Dat is handig voor als ik ooit een huis wil kopen in Turkije. Ook heb ik geen gezeur met visa en erfenissen.

„Maar ik moet nog wel in militaire dienst. Jarenlang heb ik dat kunnen uitstellen, omdat ik profbokser was, maar op mijn 38ste moet ik er aan geloven. De enige manier om er onderuit te komen is door 10.000 euro te betalen. Veel van mijn Turkse vrienden hebben de dienstplicht afgekocht. Ze moesten wel een basistraining in Turkije volgen. Drie weken marcheren, kazernes schoonmaken en het Turkse volkslied zingen. ‘Te gek voor woorden’, mopperden ze.

„Van Erdogan ben ik geen groot fan. Ik ben niet streng gelovig opgevoed. Geef mij maar Atatürk, de grondlegger van Turkije. Van islamisering moet ik weinig hebben. De Turkse overheid heeft niets te maken met de opvoeding van kinderen in Nederland. Wat maakt het uit dat Yunus door twee vrouwen wordt opgevoed? Dat een premier van een groot land zich met dat soort zaken bemoeit vind ik bizar. Laat hem lekker op bezoek gaan bij Beatrix of zo.”