Ik ga verder dan alleen de inhoud

Pitch

„Gezondheid, voeding en leefstijl hebben mij altijd geïnteresseerd. Na een aantal jaren gewerkt te hebben als bedrijfskundige, adviseur en hbo-docent ben ik daarom de master Health Education & Promotion gaan doen. Daaruit volgde een promotieonderzoek naar de sociaal-economische gezondheidsverschillen op het gebied van voeding. Met die promotie ben ik onlangs gestopt om op zoek te gaan naar een baan waarin ik theorie meer met praktijk kan combineren.

„De grote gezondheidsverschillen tussen sociaal-economische groepen zijn groot en die zou ik graag helpen verkleinen door zorg toegankelijker te maken voor kwetsbare groepen. Het huidige kabinet hamert op eigen verantwoordelijkheid van burgers. Daar ben ik het mee eens, maar tegelijkertijd moeten we beseffen dat niet iedereen daartoe in staat is.

„Zo zijn er veel laaggeletterden die niet aan goede informatie over hun gezondheid kunnen komen. Eenvoudige oplossingen kunnen veel verbeteren, bijvoorbeeld door in folders meer gebruik te maken van symbolen. Als mensen begrijpen wat er met hen aan de hand is, maakt hen dat meer zelfredzaam.

„Mijn droombaan is een combinatie van beleidsgericht onderzoek en het geven van trainingen hierover. Een veelzijdige achtergrond stelt mij in staat processen snel te doorzien en situaties vanuit meerdere invalshoeken te bekijken. Als docent weet ik hoe je complexe onderwerpen mondeling en schriftelijk helder overbrengt. Daarin ga ik verder dan alleen de inhoud, ook de presentatie van de boodschap vind ik heel belangrijk.”

Ben jij ook op zoek naar een baan en wil je jezelf graag pitchen? Of heb jij misschien de ideale baan voor Tessa Jansen? Mail naar werk@nrc.nl

    • Adinda Akkermans