Financiële nood // Slotervaartziekenhuis heeft nieuwe eigenaar

Het Amsterdamse Slotervaartziekenhuis blijkt afgelopen week nieuwe eigenaren te hebben gekregen. Het ziekenhuis heeft voor 5 miljoen euro nieuwe aandelen verkocht. Daardoor is Delta Onroerend Goed BV – een vastgoedfirma die werd opgericht door de inmiddels overleden ziekenhuiseigenaar Jan Schram – eigenaar geworden van het ziekenhuis. Wie er nu achter deze firma zitten is niet te achterhalen. De actie wijst op financiële nood bij het ziekenhuis dat in 2006 als eerste ziekenhuis van Nederland in private handen kwam. De interim-leiding van het ziekenhuis voorkomt met de aandelenuitgifte en een statutenwijziging ook dat de geschorste bestuursvoorzitter, Aysel Erbudak, het ziekenhuis kan kopen. NRC

Lees meer over de machtsstrijd rond het ziekenhuis op pagina 7