Dominicanen winnen Classic

De Dominicaanse Republiek heeft vannacht de finale van de World Baseball Classic tegen Puerto Rico met 3-0 gewonnen. De Dominicanen mogen zich nu de nieuwe wereldkampioen honkbal noemen. De ploeg van manager Tony Peña wist alle wedstrijden op het landentoernooi te winnen.

De Dominicaanse Republiek, dat in de halve finale met 4-1 van Nederland had gewonnen, was vannacht in het Giants Stadium vanaf het begin de sterkste ploeg. Al in de eerste inning namen de Dominicanen een 2-0 voorsprong en kwamen daarna niet meer in de problemen.

De finale van de World Baseball werd uren achtereen geteisterd door regen, maar kon wel worden uitgespeeld. De Dominicaanse Republiek nam met de winst van de WBC revanche op het slechte optreden van 2009. Destijds werd het honkbalgekke land uitgeschakeld door Nederland.

Met de Dominicaanse Republiek krijgt de World Baseball Classic voor het eerst een andere winnaar dan Japan. De vorige edities in 2006 en 2009 werden gewonnen door het Aziatische land.