Dominicaanse Republiek wint World Baseball Classic

De Dominicaanse spelers vieren de overwinning in San Francisco. Foto AP/Jeff Chiu

De Dominicaanse Republiek is er na de overwinning op oranje gisteren in geslaagd ook Puerto Rico te verslaan met 3-0 in de finale van de World Baseball Classic. De nieuwe wereldkampioen verloor het hele toernooi geen wedstrijd.

Daarmee werd het team de eerste ongeslagen WBC-kampioen uit de historie. Al in de eerste inning pakten de Dominicanen een 2-0 voorsprong, het duurde tot de vijfde inning tot de zege werd binnengehaald. Dominicaan Robinson Cano, spelend voor de New York Yankees, werd uitgeroepen tot meest waardevolle speler van het toernooi. De WBC werd voor de derde keer georganiseerd. In 2006 en 2009 ging Japan met de zege aan de haal.

Jose Reyes, korte stop, kreeg de Dominicaanse president aan de lijn, en reageert persoonlijk uitgelaten tegenover persbureau AP:

“Hij wilde ons feliciteren voor de geweldige prestatie die we hebben verricht. deze overwinning draait geheel om de Dominicaanse Republiek. Het land was hongerig naar deze overwinning, het heeft op dit moment gewacht en we hebben alles gegeven.”

http://www.youtube.com/watch?v=Xq-23TUUv64

In het land keken tienduizenden mensen de wedstrijd op schermen buiten het honkbalstadion in Santo Domingo, die vervolgens uitgelaten de straat op gingen. In San Francisco zat het stadion vol met Dominicaanse fans die het feest samen met de spelers vierden.