Ding // Eindeloos ordenen

Moleskine Notebook voor Evernote, 26,99 euro **

Wie het niet wil aanpakken zoals bovengenoemde Ricardo Semler (zijn briljante tijdsbesparingsadvies: gooi veel weg, koop een tweede prullenbak), die stort zich op Evernote. Evernote is het computerprogramma waarin je notities kunt plaatsen, ordenen en rangschikken. Wie het zichzelf nog lastiger wil maken, koopt een duur notitieboekje van Moleskine ,speciaal gemaakt voor Evernote. Met je Apple-apparaat (niet voor Android) maak je een foto van een volgekrabbelde pagina en dan kun je daar weer allerlei fratsen mee uithalen binnen Evernote. Is het heel oubollig om je af te vragen wat er mis is met een gewoon notitieboekje? Het is allemaal reuze geavanceerd, er wordt alleen te makkelijk voorbijgegaan aan het feit dat de informatiestroom nodeloos ingewikkeld wordt. Zo’n Evernote Moleskine zou heel goed een enkeltje burn-out kunnen betekenen.

    • Alex van der Hulst