Boek // Op Braziliaanse wijze

None

Semco-stijl, Ricardo Semler, 19,95 euro *****

Velen hebben hun mond vol van Het Nieuwe Werken in Nederland. Ook al is dat het oude werken plus een dag thuiswerken. Nee, de ambassadeurs van Het Nieuwe Werken mag je gerust even hard met het boek Semco-stijl om de oren slaan. Dát is pas Nieuw Werken. De Braziliaan Ricardo Semler hervormde Semco, het bedrijf van zijn vader, radicaal. Werknemers praten mee over de winstdeling, ze beoordelen hun bazen, worden bij alle beslissingen betrokken, bepalen hun eigen werktijden en hun eigen salaris. En niemand maakt er misbruik van. Sterker nog, door het verantwoordelijkheidsgevoel wordt er harder gewerkt voor een normaal salaris. De nuchtere en toch ook zakelijke kijk van Ricardo Semler is ontzettend leerzaam voor iedere ondernemer. Verplicht leesvoer voor nieuwe werkers.