Biologisch en allemaal even overheerlijk Reacties

Sfeer

SAS is gevestigd op landgoed Oud Bussem. De kantine, hier beter bekend als lunchroom, zit in de Orangerie: een modern bijgebouw met aan alle klanten glas. Beneden wordt gekookt en gegeten, op de entresol zijn flexwerkplekken. SAS doet er alles aan om klanten en medewerkers te binden, legt hospitality manager Zita Dros uit. De lunch is een goed voorbeeld: chef-kok Edwin Hooimeijer, van Hutten Catering, bereidt elke dag verse waar – voor het grootste deel biologisch. Werknemers die gaan lunchen, checken in met hun pasje: er wordt dan 2,50 euro ingehouden op je salaris, wat je ook eet. Bizar weinig, gezien het aanbod. Zo bakt Edwin vandaag sliptong en zijn er verse tomatensoep en broodjes geitenkaas en ossenworst. De saladebar biedt haute salade: gegrilde minipaprika’s en in ansjovis gewikkelde kappertjes. Ook zijn er belegde broodjes en toetjes. Wij kiezen voor de sliptong, een broodje geitenkaas, salade en sinaasappel-kiwisap in designglas. Allemaal even overheerlijk. Het is dat we niks van software weten, anders zouden we direct solliciteren.

Reacties

„De eerste maanden dat ik hier werkte, ben ik wel aangekomen”, zegt Joost, die senior human resources business partner is. „Inmiddels is het er weer af, maar je moet hier echt uitkijken. Alles is zo lekker en voor de prijs hoef je het niet te laten.” Accountmanager Wouter: „Toen ik hier voor het eerst kwam, dacht ik: dit is toch niet normaal, zo lunchen op je werk?” Ilanite, marketeer: „Op de eerste dag dat dit er zat, ging iedereen drie keer langs de counter.” Je went er ook wel aan, zo’n chique lunch, maar nooit helemaal, zegt Joost: „We blijven ons er wel van bewust dat dit een voorrecht is.”

Wat is de beste bedrijfskantine van Nederland? Meld kanshebbers aan via werk@nrc.nl

    • Cecile Elffers