Alles met elkaar delen

De app //

PodioiPhone en Android, gratis ****

Podio is, ondanks dat de mobiele apps in orde zijn, in de eerste plaats een projectmanagementtool voor in de browser. Het programma probeert alle onderdelen van het samenwerken – communicatie, lopende projecten, taken, vergaderingen – op één helder ingerichte, online plek samen te brengen.

Zo kunnen collega’s elkaar op de hoogte houden van waar ze mee bezig zijn, net als bij Yammer. Maar naast dat ‘Employee Network’ (in de gratis versie kunnen maximaal tien mensen worden toegevoegd) kun je ook workspaces aanmaken. Dat zijn aparte onderdelen voor bijvoorbeeld lopende projecten. Daarbinnen vind je onder meer ieders taken en wat er wanneer opgeleverd moet worden.

Bijzonder is dat Podio een eigen App Market heeft waar je extra onderdelen kunt installeren. Zit je in de verkoop, dan kun je een tabblad voor ‘Leads’ toevoegen. Werk je aan websites, dan is ‘Bugs’ een handige. Op zoek naar nieuwe mensen? Kies ‘Candidates’ om een overzicht van de sollicitanten te maken. Je kunt zelfs je eigen apps bouwen, mocht de ideale er niet tussen zitten.

Zo maak je met Podio een omvangrijke, virtuele werkplek. En al duurt het even voordat je doorhebt waar alles te vinden is, uiteindelijk werkt het erg goed.

    • Peter Zantingh