A.F.Th. van der Heijden bij uitreiking P.C. Hooft-prijs

Schrijver A.F.Th. van der Heijden neemt de P.C. Hooft-prijs zelf in ontvangst. Dat zei zijn vrouw Mirjam Rotenstreich woensdagmiddag in het Radio 1-programma Dit Is De Dag. Eerder was onduidelijk of de schrijver aanwezig zou zijn tijdens de uitreiking op 30 mei. De auteur kreeg vorig jaar de Libris Literatuurprijs en de NS Publieksprijs voor

Schrijver A.F.Th. van der Heijden neemt de P.C. Hooft-prijs zelf in ontvangst.

Dat zei zijn vrouw Mirjam Rotenstreich woensdagmiddag in het Radio 1-programma Dit Is De Dag. Eerder was onduidelijk of de schrijver aanwezig zou zijn tijdens de uitreiking op 30 mei.

De auteur kreeg vorig jaar de Libris Literatuurprijs en de NS Publieksprijs voor de roman Tonio over zijn verongelukte zoon. Van der Heijden liet bij beide prijsuitreikingen verstek gaan.

De 61-jarige Van der Heijden krijgt de prestigieuze P.C. Hooft-prijs voor zijn gehele oeuvre, zo werd in december bekend. De jury prijst hem voor zijn verhalende proza, waarvan de stijl volgens de jury ‘ongeremd en retorisch’ is. (Novum)

    • een onzer redacteuren