The Year of Living Dangerously

Year Of Living Dangerously, The (1983) Pers: Sigourney Weaver, Mel Gibson Dir: Peter Weir Ref: YEA001CG Photo Credit: [ MGM/UA / The Kobal Collection ] Editorial use only related to cinema, television and personalities. Not for cover use, advertising or fictional works without specific prior agreement
Year Of Living Dangerously, The (1983) Pers: Sigourney Weaver, Mel Gibson Dir: Peter Weir Ref: YEA001CG Photo Credit: [ MGM/UA / The Kobal Collection ] Editorial use only related to cinema, television and personalities. Not for cover use, advertising or fictional works without specific prior agreement The Picture Desk

Film

BBC 1, 01.15

Destijds door de Indonesische president Soeharto in zijn land verboden, beklemmende film van Peter Weir uit 1982 die zich daar afspeelt in de tijd dat officieren een (mislukte) putsch tegen president Soekarno uitvoerden. Jonge buitenlandcorrespondent zonder ervaring Mel Gibson valt met zijn neus in de boter als hij net is aangekomen. Hij wordt geholpen door de half-Chinese Billy Kwan (Linda Hunt kreeg er de Oscar voor beste vrouwelijke bijrol voor) en diplomate Sigourney Weaver, met wie hij een relatie begint.