Pruiken die je oren warmen

None
Foto Louise Walker

„Het zijn pruiken, geen mutsen”, zegt de Londense fotografiestudente Louise Walker. Als afstudeerproject nam Walker foto’s van modellen met kapsels en make-up uit verschillende decennia van de 20ste eeuw. Op zich niet opmerkelijk, buiten het feit dat Walkers modellen geen chignons, krullen of wapperende lokken van haar hebben, maar van wol. De fotografe breide zelf voor elk model een zuurstokkleurig stereotiep kapsel. Zo heeft het model in jarenvijftigstijl een licht krullend Katy Perry-kapsel van babyblauwe wol en het jarenzeventigmodel sluike Farrah – Charly’s Angel – Fawcett-lokken van groene gordijnkwasten.

De Britse fotografe ontdekte het breien een jaar voor haar afstuderen en bleek een natuurtalent. Walker: „Mijn grootmoeder leerde mij de kneepjes van het vak, maar ik verzin al mijn patronen zelf.” Op haar blog kun je volgen hoe ze ‘gebreide versies’ maakt van haar favoriete tekenfilmfiguur tot haar lievelingsjuwelen. Voorlopig brengt Walker haar wollige pruiken niet op de markt. Wel is ze bezig aan een patroon dat ze vrij ter beschikking zal stellen op het net.

louisewalkerphotography.com

    • Sabeth Snijders