Paul de Leeuw stopt met show op zaterdag

Paul de Leeuw stopt in mei met tv-shows presenteren op zaterdagavond, omdat hij zijn formule niet meer vindt werken. Dat zegt hij in een gesprek met Algemeen Dagblad: „Je ziet het aan de kijkcijfers: mijn manier van zaterdagavondtelevisie maken is op zijn retour. Die avond heeft nu iemand anders nodig.”

De Leeuw (50) wil niet helemaal stoppen met tv maken. Hij gaat Knoop in je zakdoek presenteren, een show voor verstandelijk beperkten, en praat met BNN over nieuwe programma’s. Verder overlegt hij met de Vlaamse zender VTM over een verlenging van zijn show Manneke Paul. De Leeuw is een succes in Vlaanderen. Op 2 maart werd zijn show bekroond met een Vlaamse Televisie Ster.

Met onderbrekingen heeft De Leeuw al vanaf 1991 grote tv-shows op prime time zaterdag; een tijdstip waarop de kijkcijfers hoog zijn. De Leeuw geldt nog altijd als kijkcijferkanon van de publieke omroep. De laatste jaren kan hij echter niet meer op tegen concurrent RTL 4. Zijn laatste show haalt rond de 800.000 kijkers, terwijl shows van Linda de Mol en The Voice op RTL 4 rond dat tijdstip zeker twee miljoen kijkers trekken.