Nieuwe arrestatie Pakistan in moordzaak journalist Pearl

Daniel Pearl tijdens zijn gevangenschap in begin 2002. Foto YouTube

Pakistaanse autoriteiten hebben een verdachte opgepakt in verband met de gruwelijke moord op Wall Street Journal-journalist Daniel Pearl in 2002. Het zou gaan om het brein achter de kidnapping van Pearl.

Volgens CNN, dat zich baseert op anonieme bronnen binnen de Pakistaanse overheid die met de zaak belast zijn, betreft de arrestatie een man met de naam Qari Abdul Hayee.

Pearl was in 2002 in Karachi bezig aan een verhaal over de link tussen de beruchte ‘shoe-bomber’ Richard Reid en Pakistaanse militanten. De journalist werd ontvoerd en daarna onthoofd, wat te zien was op een video die naar de Amerikaanse autoriteiten werd verstuurd.

Voor de moord op Pearl werd een man ter dood veroordeeld en drie andere verdachten kregen levenslang.

http://youtu.be/RGdgBsaSdAM?t=15s

    • Jules Seegers